Klassikale training

Wil jij één keer per maand in een vaste groep trainen met je paard? Met theorie- en praktijkles?

Kijk bij Activiteitenaanbod voor meer informatie

YES!!

Weekendclinic

20 en 21 juni 2020 is de Weekendclinic met Grootmeester Bent Branderup. Een heel weekend Academische Rijkunst, dat wil je niet missen!

WOW!

Trainingsdag

Wil jij trainen op locatie?

Voor minimaal 5 deelnemers

kom ik jouw kant op om er een onvergetelijke

dag van te maken.

 

TOP!

Consultdag 

Tijdens deze consultdagen wordt trainen en behandelen gecombineerd. De trainingen worden gegeven door Marion van de Klundert, de behandelingen door Lisette Dirven. Door hun jarenlange ervaring van samen trainen en behandelen zijn ze tot de conclusie gekomen dat deze mooie combinatie veel paarden kan helpen. Niet alleen om klachten en uitdagingen te verbeteren, maar vooral om ze te voorkomen. En als er dan later zich toch iets zou voordoen, is het makkelijker op te sporen en te verhelpen. En dat geldt zowel voor het trainen als voor het behandelen.

 

deelnemers

 

Heb jij een paard met uitdagingen of blessures waar je vanaf wil?

Wil jij een check-up van je paard?

Wil jij het lichaam van je paard beter leren kennen?

Laat je paard gedrag zien waar je niet mee verder kan?

Wil jij een trainingsadvies op maat?

Of wil jij met je paard verantwoord trainen en voorkomen dat er blessures gaan komen?

Dan is deze consultdag echt iets voor jou! 

 

indeling

 

Ochtend:

In de ochtend vindt je training plaats met Marion van de Klundert. Zij bespreekt eerst met jou wat je wensen zijn. Daarna worden oefeningen uitgelegd en getraind. De nadruk ligt op de mentale en fysieke gesteldheid van jouw paard. Je traint dus voornamelijk oefeningen, die het paard helpen om beter in balans te komen en te blijven. De keuze van oefeningen wordt natuurlijk door jou gemaakt. Tijdens de training komt naar voren waar het huiswerk voor de komende weken ligt. Dit huiswerk wordt schriftelijk vastgelegd. Elke training duurt 1 uur.

 

Middag:

In de middag volgt de behandeling door Lisette Dirven. Zij neemt eerst de anamnese en aan de hand van jouw en haar bevindingen gaat ze aan de slag. Dat zal voornamelijk osteopathisch zijn, maar ook massage en cranio sacraal therapie vallen onder de behandelmogelijkheden. Elke behandeling duurt ongeveer 1,5 uur. Je blijft tijdens de behandeling bij je paard, om te helpen en natuurlijk om te leren. Voor en na de behandeling wordt beeldmateriaal gemaakt van je paard, en laat je je paard aan de hand een stukje stappen. Zo kan Lisette het verschil goed vastleggen.

 

Per consultdag is er plaats voor maximaal 3 paarden. Je volgt de gehele dag, zodat je ook kan meekijken tijdens de trainingen van de andere deelnemers. In de middag traint Marion haar eigen paarden, terwijl Lisette de behandelingen uitvoert. Zo is er in de middag ook genoeg te zien en te leren.

 

Tijdens de consultdagen is er thee en koffie voor de deelnemers aanwezig. Ook wordt er een heerlijke lunch geserveerd.

 

data en tijden

 

De data voor 2016 zijn:

14 oktober

18 november

vanaf het voorjaar van 2017 worden de consultdagen weer ingepland.

 

De tijden voor de trainingen zijn: 9.00 - 10.00 uur, 10.15 - 11.15 uur, 11.30 - 12.30 uur.

De tijden voor de behandelingen zijn: 13.00 - 14.30, 14.30 - 16.00 uur, 16.00 - 17.30 uur.

Het eerste paard in de ochtend is ook de eerste in de middag, enz.

In de middag traint Marion haar eigen paarden. Als je niet met het behandelen van je eigen paard bezig bent, ben je van harte welkom om mee te kijken bij deze trainingen.

 

kosten

De kosten van deze consultdagen zijn 120 euro per paard per dag. Dit is inclusief trainingsadvies op maat, trainingsplan als huiswerk, behandeling van het paard, meekijken bij trainingen, koffie/thee en lunch. Bij elk paard zijn twee gratis deelnemers inbegrepen. Voor elke extra persoon die met je paard meekomt zijn de kosten 35 euro. 

 

inschrijven

Als je na het lezen van deze informatie interesse hebt in de consultdagen, neem dan gerust contact op.

Academische Rijkunst 

Historische rijkunst in een nieuw jasje. Alle kennis van de oude grootmeesters komt nog steeds goed van pas als je je paard fysiek in balans wil brengen. Een hele ontspannen en leerzame route.

horse1.png

Freestyle Training

Om met je paard mentaal in balans te komen, zijn de Freestyle trainingen onmisbaar. Een doordachte en ontspannen manier om met je paard samen te werken. Daardoor wordt het trainen nog leuker!

horse3.png

Paardenbasisschool

Wil jij doordacht en ontspannen je paard rechtrichten? Spreekt de mix van Freestyle en Academische Rijkunst jou aan? Dan is de opleiding van De Paardenbasisschool echt iets voor jou!

horse2.png

Agenda

Contact?

Wilt u teruggebeld worden?