Klassikale training

Wil jij één keer per maand in een vaste groep trainen met je paard? Met theorie- en praktijkles?

Kijk bij Activiteitenaanbod voor meer informatie

YES!!

Weekendclinic

20 en 21 juni 2020 is de Weekendclinic met Grootmeester Bent Branderup. Een heel weekend Academische Rijkunst, dat wil je niet missen!

WOW!

Trainingsdag

Wil jij trainen op locatie?

Voor minimaal 5 deelnemers

kom ik jouw kant op om er een onvergetelijke

dag van te maken.

 

TOP!

Cursus

Een cursus bij De Paardenbasis in Achtmaal is een goede gelegenheid om in een besloten groep te trainen met je eigen (verzorg)paard. De ervaring leert dat vele combinaties van ruiter en paard worden gesteund door een 'groom', oftewel bijrijder/verzorger. De cursus wordt daarom aangeboden voor praktijkdeelnemers en theoriedeelnemers. Met deze groep wordt zeer intensief gewerkt volgens de Paardenbasis trainingsmethode

 

Een cursus duurt 1 dag. Het is mogelijk om 2 dagen achter elkaar te trainen, tijdens de daarvoor ingeplande cursusweekenden. Het cursusprogramma kent een structuur met een stapsgewijs opbouwend karakter. Zowel de theorie als de praktijk bouwt steeds voort op het voorgaande onderdeel. De opzet van de cursuslijn is dat iedereen zelf kan bepalen wanneer hij/zij toe is aan een volgende stap.

 

deelnemers

Een cursus is bedoeld voor iedereen die de belevingswereld van het paard en het paard/pony beter wil leren begrijpen en een fijn, gezond en betrouwbaar rijpaard wil creëren. De belangrijkste vraag die de hele cursus gesteld wordt is 'waarom?'. Voor de deelnemers geldt een minimumleeftijd van 16 jaar. Voor de jeugd is er de jeugdcursus

De cursussen vinden plaats in een groep van maximaal 4 praktijkdeelnemers en maximaal 4 theoriedeelnemers. Er is geen gelegenheid voor toeschouwers tijdens de cursussen. Natuurlijk is er tijdens het brengen en halen van de deelnemers en de paarden voor de chauffeurs altijd een kop koffie of thee. Voor overige geïnteresseerden worden er regelmatig demonstraties georganiseerd met informatie over de Paardenbasis trainingsmethode. 

Tijdens de cursus zijn koffie en thee in ruime mate aanwezig. Voor de lunch en eventuele eigen overnachtingen zorgen de deelnemers zelf. In de nabijheid van onze accommodatie zijn verschillende mogelijkheden om te overnachten. Een overzicht van pensions en hotels vind je hier.

Hou er rekening mee dat er in de buitenlucht getraind wordt, dus zorg voor waterdichte, warme kleding en schoeisel. Tijdens het onderdeel rijden is een rijhelm verplicht. Tijdens het onderdeel grondwerk en dubbele lange lijnen adviseren wij handschoenen.

 

paarden

De cursussen kunnen alleen worden gevolgd met een eigen (verzorg)paard. Dat kan een jong paard zijn dat nog niet zadelmak is, of een paard op hoge leeftijd. En alles ertussenin, zolang ze gezond zijn. De afkomst, leeftijd (minimaal 3 jaar) of discipline doen niet terzake.

 

Deelnemers dienen zelf voldoende krachtvoer mee te brengen voor hun paard. Dit kan bewaard worden in de daarvoor bestemde voerton bij de box. Hooi en strooisel is in ruime mate aanwezig. Voor elk paard is een buitenbox gereserveerd, waar vlasstrooisel wordt gebruikt als bodembedekking. Indien je niet wilt dat je paard op vlasstro staat, kun je dat melden voordat de cursus begint. Wij zorgen dan dat de box leeg is, zodat er een zelf meegebrachte bodembedekker (zoals zaagsel of stro) aangebracht kan worden. Voor ieder paard is een graspaddock beschikbaar van 15 x 20 meter, afgezet met breed schriklint.

 

Tijdens de cursus zorgen de deelnemers zelf voor het schoonhouden van de boxen, paddocks en het erf. Eventuele medicaties dienen door de deelnemers zelf te worden toegediend.

 

data en tijden

Elke cursus duurt 1 dag en heeft dezelfde indeling. De data vind je in de agenda.

 

9.00 uur : aankomst deelnemers

9.30-13.00 uur : blok 1

13.00-13.30 uur : pauze

13.30-17.00 uur : blok 2

17.00-17.30 uur : deelnemers verzorgen de paarden

 

inhoud

De cursus volgt de inhoud van de 5 Zones. Voor het doorlopen van elke Zone worden gemiddeld 6 cursusdagen gevolgd. Er zijn verschillende cursussen, die voor een doelgroep geschikt zijn. Hier vind je ze:

 

Basis - omdat je kennis wil maken met de Paardenbasis methode. Je wordt bewust van je communicatie en samenwerking met je paard. Deze cursussen volg je als je Zone I wil doorlopen. Maar natuurlijk kan je ze ook als losse cursussen volgen.

 

Vervolg - omdat je je wil verdiepen in de samenwerking met je paard om hem beter in balans te helpen. Deze cursussen volg je als je de Zones II t/m V wil doorlopen. Maar natuurlijk kan je ze ook als losse cursussen volgen.

 

Jeugd - omdat je nog geen 16 jaar bent. En wil je een mooi team met je paard zijn. Je houdt van spelletjes en serieus trainen. En je wil spannende dingen aan je paard leren.

 

Jonge Paarden traject - omdat jij je jonge paard zelf wil starten. Door logische opbouw in de oefeningen kan je zelf je paard inrijden. Je neemt de tijd die jullie samen nodig hebben, om samen tot dit magische moment te komen.

 

Longeren - omdat jij meer wil weten van het longeren om je paard te gymnastiseren en te trainen vanaf de grond. Je vindt het leuk om eens iets anders te doen dan rijden.

 

cursusmateriaal

Bij inschrijving voor een cursus wordt uitgebreide cursusinformatie, een bevestiging en een routebeschrijving toegestuurd. Tijdens de cursus wordt een werkmap uitgereikt en kunnen de deelnemers zelf aantekeningen, foto’s of video’s maken.

 

Tijdens de praktijk wordt gebruik gemaakt van Freestyle- en Academisch materiaal, zoals een leadrope, trainingshalster, kaptoom, dubbele lange lijnen, leerbit en bitloos hoofdstel. Dit gebruik is bij de cursus inbegrepen. Voor eventuele aanschaf van materiaal is een kleine voorraad aanwezig, tegen contante betaling.

 

inschrijven

Heb je na het lezen van deze informatie interesse in de cursus? Of wil je als theoriedeelnemer meekijken? Neem dan gerust contact op.

Academische Rijkunst 

Historische rijkunst in een nieuw jasje. Alle kennis van de oude grootmeesters komt nog steeds goed van pas als je je paard fysiek in balans wil brengen. Een hele ontspannen en leerzame route.

horse1.png

Freestyle Training

Om met je paard mentaal in balans te komen, zijn de Freestyle trainingen onmisbaar. Een doordachte en ontspannen manier om met je paard samen te werken. Daardoor wordt het trainen nog leuker!

horse3.png

Paardenbasisschool

Wil jij doordacht en ontspannen je paard rechtrichten? Spreekt de mix van Freestyle en Academische Rijkunst jou aan? Dan is de opleiding van De Paardenbasisschool echt iets voor jou!

horse2.png

Agenda

Contact?

Wilt u teruggebeld worden?