Klassikale training

Wil jij één keer per maand in een vaste groep trainen met je paard? Met theorie- en praktijkles?

Kijk bij Activiteitenaanbod voor meer informatie

YES!!

Weekendclinic

20 en 21 juni 2020 is de Weekendclinic met Grootmeester Bent Branderup. Een heel weekend Academische Rijkunst, dat wil je niet missen!

WOW!

Trainingsdag

Wil jij trainen op locatie?

Voor minimaal 5 deelnemers

kom ik jouw kant op om er een onvergetelijke

dag van te maken.

 

TOP!

Jeugd cursus

Deze cursus is voor jou gemaakt, als je nog geen 16 jaar bent en een mooi team wil zijn met je paard. Dan volg je deze cursus samen met je beste maatje, je paard of pony en train je in een kleine groep met 3 andere deelnemers. Hou je van spel? Wil je iets nieuws leren aan je paard? Kom dan naar deze cursus!

 

deelnemers

Deze jeugdcursus volg je als je interesse hebt in het natuurlijke gedrag van je paard of pony en je wil leren hoe je dat kan toepassen in je training. Je bent in voor een spelletje en zoekt de grenzen op van jullie kunnen. Je vindt het leuk om dit met anderen te delen en mee te kijken tijdens trainingen met andere combinaties. En natuurlijk wil je wel eens weten hoe het is om zonder hulpmiddelen je beste vriend te laten doen wat jij graag wil. 

 

Hou er rekening mee dat er in de buitenlucht getraind wordt, dus zorg voor waterdichte, warme kleding en schoeisel. Tijdens het onderdeel rijden is een rijhelm verplicht. Tijdens het onderdeel grondwerk en dubbele lange lijnen adviseren wij handschoenen.

 

paarden

De jeugdcursussen volg je het liefst met je eigen paard of pony natuurlijk. Dat kan een jong paard zijn dat nog niet zadelmak is, of een paard op hoge leeftijd. En alles ertussenin, zolang ze gezond zijn. De afkomst, leeftijd (minimaal 3 jaar) of discipline doen niet terzake.


indeling

Na aankomst op De Paardenbasis is er voor het paard een graspaddock of buitenbox beschikbaar. Voor jou staat er een glaasje fris klaar om voorafgaand aan de training en instructie door te spreken waar jouw trainingswens ligt.

Dan gaan we naar buiten om de paarden te trainen. Soms om beurten, soms twee aan twee, soms met vieren tegelijk. Dat hangt natuurlijk sterk af van je wensen en de trainingstechniek.

 

De gehele cursus is onderverdeeld in 5 cursusmiddagen. Na het volgen van de gehele cursus ontvang je een leuke herinnering. Natuurlijk is het mogelijk om de middagen als losse trainingen te volgen.

 

inhoud

De inhoud van de jeugdcursus volgt stukken van de inhoud van de Zone I. Op eenvoudige wijze leren jullie elkaar steeds beter te snappen en kunnen jullie elkaar met kleine signalen duidelijk maken wat de bedoeling is. Er staat loswerken, grondwerk, longeren en rijden op de planning. En natuurlijk komt de hindernisbaan aan bod.

  

data en tijden

woensdag 20 mei van 14.00 - 17.30

woensdag 17 juni van 14.00 - 17.30

woensdag 29 juli van 14.00 - 17.30

woensdag 2 september van 14.00 - 17.30

woensdag 7 oktober van 14.00 - 17.30


inschrijven

Heb je na het lezen van deze informatie interesse in de jeugdcursus? Neem dan gerust contact op.

Academische Rijkunst 

Historische rijkunst in een nieuw jasje. Alle kennis van de oude grootmeesters komt nog steeds goed van pas als je je paard fysiek in balans wil brengen. Een hele ontspannen en leerzame route.

horse1.png

Freestyle Training

Om met je paard mentaal in balans te komen, zijn de Freestyle trainingen onmisbaar. Een doordachte en ontspannen manier om met je paard samen te werken. Daardoor wordt het trainen nog leuker!

horse3.png

Paardenbasisschool

Wil jij doordacht en ontspannen je paard rechtrichten? Spreekt de mix van Freestyle en Academische Rijkunst jou aan? Dan is de opleiding van De Paardenbasisschool echt iets voor jou!

horse2.png

Agenda

Contact?

Wilt u teruggebeld worden?