Klassikale training

Wil jij één keer per maand in een vaste groep trainen met je paard? Met theorie- en praktijkles?

Kijk bij Activiteitenaanbod voor meer informatie

YES!!

Weekendclinic

20 en 21 juni 2020 is de Weekendclinic met Grootmeester Bent Branderup. Een heel weekend Academische Rijkunst, dat wil je niet missen!

WOW!

Trainingsdag

Wil jij trainen op locatie?

Voor minimaal 5 deelnemers

kom ik jouw kant op om er een onvergetelijke

dag van te maken.

 

TOP!

Jonge paarden traject

Als jij je jonge paard zelf wil starten, is dit traject een goede start. Door logische opbouw in de oefeningen kan je zelf je paard inrijden. Je neemt de tijd die jullie nodig hebben, om samen tot dit magische moment te komen.

 

deelnemers

Dit traject is voor jou bedoeld als je interesse hebt om zelf je paard in te rijden. Ben jij geïnteresseerd in het natuurlijke gedrag van paarden/pony’s en wil je dat toepassen tijdens de training van je paard. Wil je vanuit ontspanning je paard vertrouwen geven? Dan ben je aan het goede adres op De Paardenbasis. 

  

paarden

Dit traject kan alleen worden gevolgd met een eigen (verzorg)paard. Dat kan een jong paard zijn dat nog niet zadelmak is, of een paard op hoge leeftijd dat opnieuw gestart moet worden. En alles ertussenin, zolang ze gezond zijn. De afkomst, leeftijd (minimaal 3 jaar) of discipline doen niet terzake.


indeling

Om het traject te volgen, kies je uit de volgende drie routes;

- 6 basiscursussen en 2 vervolgcursussen

- 1,5  jaar klassikale training

- 15 privé instructies

 

Tussenliggende periodes gebruik je om de oefeningen thuis in te trainen. Dit is wat een gemiddelde combinatie nodig is om zelf aan de slag te gaan met inrijden van je paard. 

 

inhoud

De inhoud van het Jonge Paarden Traject volgt alle oefeningen van Zone I en een deel van Zone II. Je start met loswerken, dan grondwerk, handwerk, enkele lijn, dubbele lijnen en dan rijden. Hoewel je nooit een tijdsplanning kan maken met paarden, ligt de tijd die nodig is om samen met je paard te rijden in een ontspannen omgeving rond de 12 tot 18 maanden. Dat is de tijd die jullie samen nodig hebben om het vanaf het begin goed te onderbouwen en toe te werken naar een betrouwbare en gebalanceerde start. En wat is er nou leuker om samen met je beste vriend naar een doel toe te werken?

  

data en tijden

Voor de cursussen, klassikale trainingen en trainingsdagen, kijk je in de agenda.

 

inschrijven

Heb je na het lezen van deze informatie interesse in het Jonge Paarden Traject? Neem dan gerust contact op.

Academische Rijkunst 

Historische rijkunst in een nieuw jasje. Alle kennis van de oude grootmeesters komt nog steeds goed van pas als je je paard fysiek in balans wil brengen. Een hele ontspannen en leerzame route.

horse1.png

Freestyle Training

Om met je paard mentaal in balans te komen, zijn de Freestyle trainingen onmisbaar. Een doordachte en ontspannen manier om met je paard samen te werken. Daardoor wordt het trainen nog leuker!

horse3.png

Paardenbasisschool

Wil jij doordacht en ontspannen je paard rechtrichten? Spreekt de mix van Freestyle en Academische Rijkunst jou aan? Dan is de opleiding van De Paardenbasisschool echt iets voor jou!

horse2.png

Agenda

Contact?

Wilt u teruggebeld worden?