Klassikale training

Wil jij één keer per maand in een vaste groep trainen met je paard? Met theorie- en praktijkles?

Kijk bij Activiteitenaanbod voor meer informatie

YES!!

Weekendclinic

20 en 21 juni 2020 is de Weekendclinic met Grootmeester Bent Branderup. Een heel weekend Academische Rijkunst, dat wil je niet missen!

WOW!

Trainingsdag

Wil jij trainen op locatie?

Voor minimaal 5 deelnemers

kom ik jouw kant op om er een onvergetelijke

dag van te maken.

 

TOP!

Longeren

Deze cursus is voor jou geschikt, omdat jij meer wil weten van het longeren om je paard te gymnastiseren en te trainen vanaf de grond. Je vindt het leuk om eens iets anders te doen dan rijden.

 

deelnemers

Deze cursus is bedoeld voor ruiters die hun paard vanaf de grond willen trainen. De reden kan zijn dat je in een revalidatietraject zit na een blessure, of omdat je eens iets anders wil dan rijden. Je hebt interesse in het natuurlijke gedrag van paarden/pony’s en wil die dat toepassen tijdens de training van je paard. Ook wil je je 'oog' voor de balans van je paard trainen. Wanneer loopt hij goed, wanneer heeft hij jouw hulp nodig? Het niveau en leeftijd van de ruiter zijn onbelangrijk.

 

paarden

Deze cursus kan alleen worden gevolgd met een eigen (verzorg)paard. Dat kan een jong paard zijn dat nog niet zadelmak is, of een paard op hoge leeftijd. En alles ertussenin, zolang ze gezond zijn. De afkomst, leeftijd (minimaal 3 jaar) of discipline doen niet terzake.


indeling

Na aankomst op De Paardenbasis is er voor het paard een graspaddock of buitenbox beschikbaar. Voor de ruiters staat de koffie en thee klaar om voorafgaand aan de cursus door te spreken hoe de vorderingen gaan en of er nog extra aandacht nodig is op een bepaalde oefening.

Dan gaan we naar buiten om de paarden te trainen. Soms om beurten, soms twee aan twee, soms met vieren tegelijk. Dat hangt natuurlijk sterk af van je wensen en de mogelijkheden.

 

De gehele cursus is onderverdeeld in 5 cursusmiddagen. Na het volgen van de gehele cursus ontvang je een leuke herinnering. Natuurlijk is het mogelijk om de middagen als losse trainingen te volgen.

 

inhoud

De inhoud van deze cursus gaat over de mentale en fysieke mogelijkheden van jullie samen. Je leert waar je naar kijkt, om te zien of je paard in balans loopt. De biomechanica van je paard speelt hierin een belangrijke rol. Je leert de hulpen die je nodig hebt om je paard in balans te helpen. En je verdiept je in de oefeningen, zodat je zelf thuis met een trainingsplan aan de slag kan blijven.

 

De oefeningen komen voornamelijk uit het onderdeel 'enkele lijn' (longeren) uit Zone I. Maar mochten jullie talent hebben, dan kunnen vervolgoefeningen ook van pas komen natuurlijk!

  

data en tijden

Bij voldoende animo worden de data bekend gemaakt.

 

inschrijven

Heb je na het lezen van deze informatie interesse in de cursus longeren? Neem dan gerust contact op.

Academische Rijkunst 

Historische rijkunst in een nieuw jasje. Alle kennis van de oude grootmeesters komt nog steeds goed van pas als je je paard fysiek in balans wil brengen. Een hele ontspannen en leerzame route.

horse1.png

Freestyle Training

Om met je paard mentaal in balans te komen, zijn de Freestyle trainingen onmisbaar. Een doordachte en ontspannen manier om met je paard samen te werken. Daardoor wordt het trainen nog leuker!

horse3.png

Paardenbasisschool

Wil jij doordacht en ontspannen je paard rechtrichten? Spreekt de mix van Freestyle en Academische Rijkunst jou aan? Dan is de opleiding van De Paardenbasisschool echt iets voor jou!

horse2.png

Agenda

Contact?

Wilt u teruggebeld worden?