Klassikale training

Wil jij één keer per maand in een vaste groep trainen met je paard? Met theorie- en praktijkles?

Kijk bij Activiteitenaanbod voor meer informatie

YES!!

Weekendclinic

20 en 21 juni 2020 is de Weekendclinic met Grootmeester Bent Branderup. Een heel weekend Academische Rijkunst, dat wil je niet missen!

WOW!

Trainingsdag

Wil jij trainen op locatie?

Voor minimaal 5 deelnemers

kom ik jouw kant op om er een onvergetelijke

dag van te maken.

 

TOP!

Klassikale Training

Om jou met je paard langere tijd van dienst te kunnen zijn, organiseert De Paardenbasis de klassikale training. Dit is een traject op jaarbasis, wat vergeleken kan worden met onze basisschool. Gedurende het jaar worden maandelijks oefeningen zowel theoretisch als praktisch aangeleerd, zodat je tussentijds aan de slag kan gaan met huiswerkopdrachten. Er wordt getraind volgens de Paardenbasis trainingsmethode. De belangrijkste vraag die tijdens deze trainingen wordt beantwoord is ‘waarom?’. Het doel is om van elk paard een gezond, comfortabel en rechtgericht rijpaard te maken.

 

deelnemers

Het klassikaal trainen is voor jou bedoeld als je interesse hebt in het natuurlijke gedrag van paarden/pony's en dat wil toepassen tijdens de rechtrichtende training van je paard. Daarbij is het belangrijk dat je je bewust bent van het gebruik van je eigen lichaam en geest. Je vindt het leuk om je voor langere tijd aan De Paardenbasisschool te verbinden, om een trainingstraject met je paard te kunnen volgen. Het niveau van zowel jou als ruiter als van je paard zijn onbelangrijk. Je bent minimaal 16 jaar, voor je paard geldt dat hij minimaal 3 jaar oud moet zijn.

De klassikale trainingen vinden plaats in een groep van maximaal 4 praktijkdeelnemers en maximaal 4 theoriedeelnemers. Er is geen gelegenheid voor toeschouwers tijdens de cursussen. Natuurlijk is er tijdens het brengen en halen van de deelnemers en de paarden voor de chauffeurs altijd een kop koffie of thee. Voor overige geïnteresseerden worden er regelmatig trainingsavonden georganiseerd met informatie over de Paardenbasis trainingsmethode. Tijdens de klassikale training is er thee en koffie voor de deelnemers in ruime mate aanwezig.

Hou er rekening mee dat er in de buitenlucht getraind wordt, dus zorg voor waterdichte, warme kleding en schoeisel. Tijdens het onderdeel rijden is een rijhelm verplicht. Tijdens het onderdeel grondwerk en dubbele lange lijnen adviseren wij handschoenen. 


paarden

De klassikale trainingen kunnen alleen worden gevolgd met een eigen (verzorg)paard. Dat kan een jong paard zijn dat nog niet zadelmak is, of een paard op hoge leeftijd. En alles ertussenin, zolang ze gezond zijn. De afkomst, leeftijd (minimaal 2 jaar) of discipline doen niet terzake.

Voor je paard is een graspaddock en buitenbox beschikbaar, waar hij tijdens het theoriegedeelte veilig en rustig kan staan. 

 

opbouw

De klassikale trainingen zijn gestructureerd opgebouwd met oefeningen die elkaar opvolgen in moeilijkheid. De oefeningen volgen de route van de Zones. De klassikale trainingen starten steeds in mei en november en worden afgesloten met een praktische toets tijdens de diplomadag. Tijdens de toets worden de geleerde oefeningen in praktijk gecontroleerd. Bij goed resultaat ontvang je een diploma en is het mogelijk in te schrijven voor het vervolgjaar.

 

indeling

De klassikale training begint met een half uur theorie met koffie/thee en koek. Tijdens deze theorie wordt uitleg gegeven over het doel van de komende oefeningen en de uitvoering ervan. Vervolgens hebben de deelnemers een praktijkles, waarbij de uitgelegde oefeningen in de praktijk worden gebracht. De les wordt afgesloten met een huiswerkopdracht, zodat iedereen op eigen niveau thuis verder kan trainen.

 

cursusmateriaal

Bij inschrijving voor deze trainingen wordt uitgebreide cursusinformatie, een bevestiging en een routebeschrijving toegestuurd. Tijdens de klassikale training wordt een werkmap uitgereikt en kunnen de deelnemers zelf aantekeningen, foto’s of video’s maken.

 

Tijdens de praktijk wordt gebruik gemaakt van Freestyle- en Academisch materiaal, zoals een leadrope, trainingshalster, kaptoom, dubbele lange lijnen, leerbit en bitloos hoofdstel. Dit gebruik is bij de cursus inbegrepen. Voor eventuele aanschaf van materiaal is een kleine voorraad aanwezig, tegen contante betaling.

 

inschrijven

Heb je na het lezen van deze informatie interesse in de klassikale training? Of wil je als theoriedeelnemer meekijken? Neem dan gerust contact op.

Academische Rijkunst 

Historische rijkunst in een nieuw jasje. Alle kennis van de oude grootmeesters komt nog steeds goed van pas als je je paard fysiek in balans wil brengen. Een hele ontspannen en leerzame route.

horse1.png

Freestyle Training

Om met je paard mentaal in balans te komen, zijn de Freestyle trainingen onmisbaar. Een doordachte en ontspannen manier om met je paard samen te werken. Daardoor wordt het trainen nog leuker!

horse3.png

Paardenbasisschool

Wil jij doordacht en ontspannen je paard rechtrichten? Spreekt de mix van Freestyle en Academische Rijkunst jou aan? Dan is de opleiding van De Paardenbasisschool echt iets voor jou!

horse2.png

Agenda

Contact?

Wilt u teruggebeld worden?