Klassikale training

Wil jij één keer per maand in een vaste groep trainen met je paard? Met theorie- en praktijkles?

Kijk bij Activiteitenaanbod voor meer informatie

YES!!

Weekendclinic

20 en 21 juni 2020 is de Weekendclinic met Grootmeester Bent Branderup. Een heel weekend Academische Rijkunst, dat wil je niet missen!

WOW!

Trainingsdag

Wil jij trainen op locatie?

Voor minimaal 5 deelnemers

kom ik jouw kant op om er een onvergetelijke

dag van te maken.

 

TOP!

Privé instructie

Bij privé instructie wordt uitgegaan van individuele instructie. De ruiter werkt met het eigen paard.

 

deelnemers

De instructie is bedoeld voor ruiters die interesse hebben in het natuurlijke gedrag van paarden/pony’s en die dat willen toepassen tijdens de training van het paard. Ook ruiters die zich willen verdiepen in de Academische Rijkunst zijn aan het goede adres op De Paardenbasis. Het niveau en leeftijd van de ruiter zijn onbelangrijk.

 

Hou er rekening mee dat er in de buitenlucht getraind wordt, dus zorg voor waterdichte, warme kleding en schoeisel. Tijdens het onderdeel rijden is een rijhelm verplicht. Tijdens het onderdeel grondwerk en dubbele lange lijnen adviseren wij handschoenen.

 

paarden

De cursussen kunnen alleen worden gevolgd met een eigen (verzorg)paard. Dat kan een jong paard zijn dat nog niet zadelmak is, of een paard op hoge leeftijd. En alles ertussenin, zolang ze gezond zijn. De afkomst, leeftijd (minimaal 3 jaar) of discipline doen niet terzake.


indeling

Na aankomst op De Paardenbasis is er voor het paard een graspaddock of buitenbox beschikbaar. Voor de ruiters staat de koffie en thee klaar om voorafgaand aan de training en instructie door te spreken hoe de vorderingen gaan en of er nog extra aandacht nodig is op een bepaald onderdeel.

Instructies duren een uur en beginnen zodra de combinatie de baan betreedt. Van de instructie wordt na afloop een samenvatting op papier gezet, zodat er gericht getraind kan worden thuis. Bij vervolgafspraken brengt de ruiter altijd de aantekeningen mee.

Een kennismakingsafspraak duurt 1,5 uur, omdat er tijd wordt uitgetrokken voor kennismaking en het opstellen van het trainingstraject.

De instructies vinden voornamelijk plaats tijdens schooltijden en tijdens het seizoen van april/oktober op 6 ingeroosterde trainingsdagen.

 

inhoud

De inhoud van de instructie is afhankelijk van de combinatie. De instructie is toegespitst op de specifieke vraag die voor jou en je paard op dat moment het meest van toepassing is. In overleg wordt een schema gemaakt, wat aansluit bij ieders wensen.

 

De lessen volgen desgewenst de inhoud van de 5 Zones. Voor het doorlopen van elke Zone worden gemiddeld 11 lessen gevolgd. 

  

data en tijden

De instructies vinden voornamelijk plaats tijdens basisschooltijden en van april/oktober op ingeroosterde trainingsdagen.

 

inschrijven

Heb je na het lezen van deze informatie interesse in privé instructie? Of wil je als toeschouwer meekijken? Neem dan gerust contact op.

Academische Rijkunst 

Historische rijkunst in een nieuw jasje. Alle kennis van de oude grootmeesters komt nog steeds goed van pas als je je paard fysiek in balans wil brengen. Een hele ontspannen en leerzame route.

horse1.png

Freestyle Training

Om met je paard mentaal in balans te komen, zijn de Freestyle trainingen onmisbaar. Een doordachte en ontspannen manier om met je paard samen te werken. Daardoor wordt het trainen nog leuker!

horse3.png

Paardenbasisschool

Wil jij doordacht en ontspannen je paard rechtrichten? Spreekt de mix van Freestyle en Academische Rijkunst jou aan? Dan is de opleiding van De Paardenbasisschool echt iets voor jou!

horse2.png

Agenda

Contact?

Wilt u teruggebeld worden?