Klassikale training

Wil jij één keer per maand in een vaste groep trainen met je paard? Met theorie- en praktijkles?

Kijk bij Activiteitenaanbod voor meer informatie

YES!!

Weekendclinic

20 en 21 juni 2020 is de Weekendclinic met Grootmeester Bent Branderup. Een heel weekend Academische Rijkunst, dat wil je niet missen!

WOW!

Trainingsdag

Wil jij trainen op locatie?

Voor minimaal 5 deelnemers

kom ik jouw kant op om er een onvergetelijke

dag van te maken.

 

TOP!

Weekendclinic Academische Rijkunst door Bent Branderup

Elk jaar komt Grootmeester Bent Branderup naar De Paardenbasis, om daar alle leerlingen verder te helpen klimmen op de ladder van de Academische Rijkunst. Iedereen die interesse heeft in het rechtrichten en ontspannen trainen van hun paard is van harte welkom!

 

Dit jaar organiseert De Paardenbasis 3 clinics op 24 en 25 februari, 7 en 8 juli en op 8 en 9 december 2018. De locatie is Pensionstal de Distelhoeve, Distelberg 11 in Helvoirt.

 

Deelnemen

IMG_2025web.jpg

Je kan op twee manieren deel nemen aan de clinics Academische Rijkunst: als praktijkdeelnemer met je eigen paard, of als theoriedeelnemer. Als praktijkdeelnemer krijg je 3 keer een half uur privéles van Bent Branderup. Als theoriedeelnemer kan je het hele weekend volgen; de theorielessen en meekijken bij de praktijklessen.

De tarieven vind je hier.

De weekendclinics in NL worden op 2 locaties gegeven; 1 clinic wordt gegeven in het zuiden van het land en 2 clinics in Midden-Nederland. De clinics worden georganiseerd door Selected Trainers Marion van de Klundert (Zuid) en Ylvie Fros (Midden).

 

Picture

Tijdens een weekendclinic krijgen 8 combinaties 3 keer een half uur les van Bent Branderup. 2 lessen op zaterdag en 1 op zondag. Daarnaast wordt op beide dagen 2 keer theorieles gegeven in de Academische Rijkunst. Bent Branderup begint tijdens de eerste theorieles bij de basis biomechanica van het paard,van daaruit bouwt hij de theorie verder uit naar de ruiterhulpen en de verdere opleiding van het paard. Op zondag wordt aandacht besteed aan de trainersvaardigheden. Hij ondersteunt zijn verhaal met duidelijke tekeningen van paard en ruiter en verscheidene voorbeelden en anekdotes. De voertaal tijdens de clinics in Nederland is Engels, op verzoek kunnen praktijkdeelnemers hun lessen ook in het Duits krijgen.

 

Iedereen die geïnteresseerd is in de Academische Rijkunst kan zich aanmelden als theoriedeelnemer. Bent Branderup neemt elke clinic de tijd om de basisprincipes en filosofie van de Academische Rijkunst uitgebreid toe te lichten. Je volgt dat zowel alle theorie- als praktijklessen.

 

collage.jpg 

Praktijkdeelnemers dienen minimaal 1 maal eerder op een clinic te zijn geweest als theoriedeelnemer en voldoende geschoold te zijn in de Academische Rijkunst. Praktijkdeelnemers zijn ridders en squires in de Academische Rijkunst of hun leerlingen. 

 

Programma

Zaterdag:

08.30 - 09.00   Koffie en ontvangst

09.00 - 10.00   Theorieles

10.00 - 14.00   Alle 8 combinaties krijgen een half uur privéles

14.00 - 14.30   Lunch

14.30 - 15.30   Theorieles

15.30 - 19.30   Alle 8 combinaties krijgen een half uur privéles

 

Zondag:

08.30 - 09.00   Koffie en ontvangst

09.00 - 10.00   Theorieles

10.00 - 14.00   Alle 8 combinaties krijgen hun laatste half uur privéles

14.00 - 14.30   Lunch

14.30 - 15.00   Theorieles

 

Heb je nog geen ervaring met Academische Rijkunst en wil je in de praktijk aan de slag? Kijk dan in ons activiteitenaanbod of er iets tussen zit voor jou. Kijk hier voor de website met nog meer informatie over de weekendclinics. En wil je meer weten of je aanmelden, neem dan gerust contact op.

Academische Rijkunst 

Historische rijkunst in een nieuw jasje. Alle kennis van de oude grootmeesters komt nog steeds goed van pas als je je paard fysiek in balans wil brengen. Een hele ontspannen en leerzame route.

horse1.png

Freestyle Training

Om met je paard mentaal in balans te komen, zijn de Freestyle trainingen onmisbaar. Een doordachte en ontspannen manier om met je paard samen te werken. Daardoor wordt het trainen nog leuker!

horse3.png

Paardenbasisschool

Wil jij doordacht en ontspannen je paard rechtrichten? Spreekt de mix van Freestyle en Academische Rijkunst jou aan? Dan is de opleiding van De Paardenbasisschool echt iets voor jou!

horse2.png

Agenda

Contact?

Wilt u teruggebeld worden?