Klassikale training

Wil jij één keer per maand in een vaste groep trainen met je paard? Met theorie- en praktijkles?

Kijk bij Activiteitenaanbod voor meer informatie

YES!!

Weekendclinic

20 en 21 juni 2020 is de Weekendclinic met Grootmeester Bent Branderup. Een heel weekend Academische Rijkunst, dat wil je niet missen!

WOW!

Trainingsdag

Wil jij trainen op locatie?

Voor minimaal 5 deelnemers

kom ik jouw kant op om er een onvergetelijke

dag van te maken.

 

TOP!

Locatie

De Paardenbasis is gevestigd in Achtmaal in het zuiden van Nederland, juist tegen de Belgische grens. Het trainingscentrum beslaat een oppervlak van ruim 1 hectare en is gelegen in een bosrijke omgeving in het landelijk gebied van West-Brabant. Het terrein ligt aan de rand van het dorp, aangrenzend aan het woonhuis en heeft een eigen opgang naar verschillende weidepercelen en alle benodigde voorzieningen voor de outdoor trainingen.

 Luchtfoto_voorkant.jpg


Theorielokaal

Momenteel wordt gewerkt aan een nieuw theorielokaal, aangrenzend aan het woonhuis. Het wordt een gezellig ingerichte ruimte voor 8 deelnemers met beschikking over een white-board en laptop met beamer. Er komt een keukentje met stromend water, koffiezetter, waterkoker en koelkast. En een toilet waar deelnemers gebruik van kunnen maken.

 

Stallen en zadelkamer

Naast het woonhuis staat een stal met daarin 4 buitenboxen. Er is 1 afsluitbare box speciaal voor paarden die moeite hebben met sociaal contact. De rest van de boxen zijn voorzien van tussenwanden met traliewerk. De bodembedekking bestaat uit vlas- of hennepstro, wat ruimschoots op voorraad is. Ook hooi staat de paarden onbeperkt ter beschikking. Alleen voor krachtvoer dienen de deelnemers zelf zorg te dragen. Uiteraard zijn de boxen voorzien van automatische drinkbakken. Boven de boxen bevindt zich de hooizolder. Buiten de stal is de poets- en spuitplaats. En voor het harnachement is een zadelkamer ingericht.

 

Graspaddocks

Bij de boxen horen 4 graspaddocks, zodat de paarden hun dagelijkse weidegang niet hoeven te ontberen. De paddocks zijn met schriklint op 1.80 meter afgezet. Door ruime tussenpaden van circa 3 meter is fysiek contact met het buurpaard onmogelijk.

 

Buitenpiste en Freestyle loswerkring

De verlichte buitenbak van 20 x 40 meter is voorzien van een omheining en een slipvaste bodem. Naast deze buitenbak ligt een 'Freestyle-loswerkbak' van 14 x 14 meter met een slipvaste bodem en een houten hekwerk van 1.80 meter hoogte.

 

Parkeren

Zowel voor auto's zonder trailers als voor vrachtauto's of auto's met trailers is er een parkeergelegenheid op het perceel. Achter de buitenpiste bevindt zich een verharde parkeerplaats, direct toegankelijk via een eigen opgang. Voor de navigatie is het makkelijk te vinden op ‘van Lanschotstraat 2b, Achtmaal’. Dat is het adres van onze buren, dus let goed op dat je onze parkeerplaats met poort niet voorbij rijdt…

 

Luchtfoto_achterkant.jpg


Overnachtingsmogelijkheden

Voor deelnemers aan meerdaagse cursussen zijn er in de nabije omgeving verschillende mogelijkheden om te overnachten. VVV Zundert heeft een prachtige website waar overzichtelijk de mogelijkheden op een rijtje zijn gezet.

 

Klik hier voor de VVV Zundert.


Route

 

Om met hulp van de navigator op onze parkeerplaats te komen, voer dan het volgende adres in; Van Lanschotstraat 2b, Achtmaal.

 

Je rijdt uiteindelijk een doodlopende straat in richting Van Lanschotstraat 2b (= juiste adres om in de navigator in te voeren). Als de weg een scherpe bocht naar rechts maakt, is links in die bocht de zwarte poort van onze parkeerplaats.

 

NIET BIJ DE BUREN DRAAIEN, LADEN EN/OF PARKEREN A.U.B.

 

Klik hier voor een routehulp 

Academische Rijkunst 

Historische rijkunst in een nieuw jasje. Alle kennis van de oude grootmeesters komt nog steeds goed van pas als je je paard fysiek in balans wil brengen. Een hele ontspannen en leerzame route.

horse1.png

Freestyle Training

Om met je paard mentaal in balans te komen, zijn de Freestyle trainingen onmisbaar. Een doordachte en ontspannen manier om met je paard samen te werken. Daardoor wordt het trainen nog leuker!

horse3.png

Paardenbasisschool

Wil jij doordacht en ontspannen je paard rechtrichten? Spreekt de mix van Freestyle en Academische Rijkunst jou aan? Dan is de opleiding van De Paardenbasisschool echt iets voor jou!

horse2.png

Agenda

Contact?

Wilt u teruggebeld worden?