Klassikale training

Wil jij één keer per maand in een vaste groep trainen met je paard? Met theorie- en praktijkles?

Kijk bij Activiteitenaanbod voor meer informatie

YES!!

Weekendclinic

20 en 21 juni 2020 is de Weekendclinic met Grootmeester Bent Branderup. Een heel weekend Academische Rijkunst, dat wil je niet missen!

WOW!

Trainingsdag

Wil jij trainen op locatie?

Voor minimaal 5 deelnemers

kom ik jouw kant op om er een onvergetelijke

dag van te maken.

 

TOP!

Marion van de Klundert

Het begin

Tijdens mijn vroege jeugd heb ik alle vrije uurtjes met mijn pony’s en leerlingen doorgebracht en wist ik diep in mijn hart dat ik later ‘iets met paarden’ wilde gaan doen. Afbeelding1.pngOp mijn 14e stond ik voor het eerst les te geven aan een groep jongeren op de manege. Dát was het! Mijn passie delen met anderen! Na het voltooien van de instructeursopleiding in Ermelo (ORUN) en het werken voor verschillende maneges en trainingsstallen, ben ik op zoek gegaan naar aanvullende opleidingen waarbij

KOTERFOTO_83-IMG_0198klein.jpghet welzijn van het paard een prominente rol speelt. Die opleiding vond ik in Delft, op de Agrarische Hogeschool. Met deze ingenieursopleiding heb ik mezelf verdiept in het natuurlijke gedrag van paarden en in methoden waarop deze kennis is toe te passen in de training. Tijdens deze opleiding ben ik in contact gekomen met verschillende trainingsmethoden en bekende paardentrainers in binnen- en buitenland. In 2000 richtte ik De Paardenbasis op.

 

Freestyle - mentaal

Een deel van mijn opleiding heb ik bij 'Freestyle' trainer Emiel Voest gevolgd en aanvullende kennis opgedaan, wat in 2005 is afgerond met een half jaar interne opleiding op de Freestyle Academy. Daarna ben ik in 2006 in Achtmaal gestart als Freestyle Trainingscentrum. In die periode heb ik meegewerkt aan de gepubliceerde Freestyle-boeken 'Handleiding Loswerken', 'Handleiding Grondwerk' en 'Handleiding Dubbele Lijnen'. Daarnaast was ik samen met Emiel regulier gastdocent aan de NHB Deurne, waar de Freestyle Instructeursopleiding een doorstart vond. In navolging hiervan is er een vervolgopleiding opgestart, waar vele instructeurs hun Freestyle Instructeur Diploma hebben behaald. Ik ben er trots op dat ik een aantal jaren aangesteld ben geweest als examinator op de Freestyle Academy.

 

Academische rijkunst - fysiek

Naast de mentale training van mens en paard, heb ik me verder verdiept in de fysieke trainingsmethode van de Academische Rijkunst van Bent Branderup. Ik ben in 2004 gestart met het opleiden van mijn eigen pony’s volgens deze methode. In 2007 ben ik door Grootmeester Bent Branderup na het afleggen van een rijproef bevorderd tot ‘Squire of the Academic Art of Riding’, waarmee ik ook bevoegd instructrice ben in deze trainingsmethodiek. In de jaren daarna heb ik twee van mijn leerlingen, Perrine Coolsaet en Ria de Vos opgeleid tot ‘Squire’. Daarmee behaalde ik de titel ‘Avanced Squire’. In 2014 heb ik mijn update gehaald, om in 2015 met goed gevolg mijn riddertest af te leggen. Daarmee ben ik nu Ridder in de Academische Rijkunst. In 2017 haalde ik met Beau de Piaftest, een mooie kroon op de carrière van Beau.

 

De Paardenbasis

In 2000 heb ik De Paardenbasis in Achtmaal opgericht. Een trainingscentrum waar op diervriendelijke manier cursussen, trainingen en instructies worden aangeboden, gebaseerd op de kennis over het gedrag en de biomechanica van het paard. Per 2010 biedt De Paardenbasis cursussen, klassikale trainingen en privetrainingen aan gebaseerd op  het 'Freestyle' systeem en de Academische Rijkunst, de zogenaamde Paardenbasis Methode. Deze mix biedt een mooie kans om door te ontwikkelen naar het hoogst haalbare doel.

 

Branderup trainer 2015 beau klein.jpg

Om mezelf te kunnen onderscheiden, ben ik sinds 2012 de samenwerking aangegaan met Bent Branderup, die mij tot Selected Trainer en Salespartner heeft benoemd. Hiermee ben ik bevoegd om cursussen te geven in de Academische Rijkunst en het Academische zadel aan te meten en te verkopen. Sinds 2014 organiseer ik met veel plezier de weekendclinics Academische Rijkunst door Bent Branderup in Zuid-Nederland.

 

Doel

Het belangrijkste doel voor mij om op deze manier te werken is, om zoveel mogelijk kennis over te dragen aan iedereen die zijn paard beter wil begrijpen en trainen. Juist dan wordt het nog leuker voor jou en je paard!

Academische Rijkunst 

Historische rijkunst in een nieuw jasje. Alle kennis van de oude grootmeesters komt nog steeds goed van pas als je je paard fysiek in balans wil brengen. Een hele ontspannen en leerzame route.

horse1.png

Freestyle Training

Om met je paard mentaal in balans te komen, zijn de Freestyle trainingen onmisbaar. Een doordachte en ontspannen manier om met je paard samen te werken. Daardoor wordt het trainen nog leuker!

horse3.png

Paardenbasisschool

Wil jij doordacht en ontspannen je paard rechtrichten? Spreekt de mix van Freestyle en Academische Rijkunst jou aan? Dan is de opleiding van De Paardenbasisschool echt iets voor jou!

horse2.png

Agenda

Contact?

Wilt u teruggebeld worden?