Klassikale training

Wil jij één keer per maand in een vaste groep trainen met je paard? Met theorie- en praktijkles?

Kijk bij Activiteitenaanbod voor meer informatie

YES!!

Weekendclinic

20 en 21 juni 2020 is de Weekendclinic met Grootmeester Bent Branderup. Een heel weekend Academische Rijkunst, dat wil je niet missen!

WOW!

Trainingsdag

Wil jij trainen op locatie?

Voor minimaal 5 deelnemers

kom ik jouw kant op om er een onvergetelijke

dag van te maken.

 

TOP!

Methode

De twee methoden die De Paardenbasis veel inzet zijn het Freestyle Systeem en de Academische Rijkunst. Beide methoden vullen elkaar erg mooi aan, overlappen soms en maken een compleet trainingstraject mogelijk.

 

Volgens De Paardenbasis kan je in de training van het paard onderscheid maken tussen de mentale en de fysieke training. Voor de mentale training gaat De Paardenbasis veel gebruik van het Freestyle Systeem. Bij de fysieke training komt de Academische Rijkunst goed van pas.

 

Freestyle

Het Freestyle Systeem is vanaf 1990 ontstaan en de grondlegger Emiel Voest is nog altijd actief om het verder door te ontwikkelen. Het mooie van dit systeem is dat het niet alleen een trainingssysteem is, maar uitgaat van een holistische kijk op het paard. Het gaat uit van de natuurlijke eigenschappen van paarden als prooidier, kuddedier en vluchtdier. Daarnaast is het van belang om te begrijpen hoe een paard leert. Deze eigenschappen zijn niet alleen belangrijk voor de training maar ook voor het stalmanagement. 

Er zijn 4 trainingsvormen, loswerken, grondwerken, dubbele lange lijnen en rijden. Elke trainingsvorm heeft zijn eigen specifieke doel en wordt ingezet om je meer inzicht te geven in de belevingswereld van je paard.

 

Academische Rijkunst

Deze kunstvorm is gebaseerd op de kennis van de Oude Rijmeesters, te beginnen met Xenophon, Pluvinel, Guérinière, Newcastle tot aan Steinbrecht. Dit zijn maar enkele van de meest uitmuntende Meesters. Bent Branderup heeft zich tot doel gesteld om de kennis van de Oude Meesters weer terug tot leven te brengen en hun werk uit te leggen. Sinds vele jaren wijdt hij zijn leven aan de Academische Rijkunst, wat een eeuwige zoektocht is naar het werk van de Oude Meesters. Hij doet dat samen met zijn eigen paarden en met zijn leerlingen.

Zijn motto is “Two spirits who want to do what two bodies can”. Dat houdt in dat hij zijn paard niet alleen fysiek traint, maar ook mentaal. De doordachte en logische gymnastiek oefeningen bouwen het lichaam van het paard op en houden het gezond. De Academische Rijkunst gaat ervan uit dat je je bewust bent van het paard als waardig schepsel, een partner voor het leven. De basis is om zoveel mogelijk kennis te vergaren over het gebruik van alle hulpen, om hiermee een communicatie te ontwikkelen tussen mens en paard. Het doel is om fysiek en mentaal samen te smelten, dat het lijkt of je naar een dansend stel kijkt. 

 

Naast deze methoden, wordt tijdens de trainingen regelmatig gerefereerd aan verschillende stromingen binnen het paardrijden, zoals:

Join Up/Follow Up van Monty Roberts

TTeam en TTouch van Linda Tellington-Jones

The seven games of natural horsemanship van Pat Parelli

Natuurlijk Paardrijden van Klaus F. Hempfling

Centered Riding van Sally Swift

 

De Paardenbasis heeft een trainingstraject dat deze trainingsmethoden samenvoegt en dat heel veel training vanaf de grond inzet om het vanuit het zadel leuker en makkelijker te maken.

Academische rijkunst

De paardenbasis is een opleiding- en trainingscentrum voor bewust werken met paarden. Motto is, de belevingswe reld van het paard begrijpelijk maken voor de mens en trainingen succesvoller laten zijn.

horse1.png

Freestyle training

De paardenbasis is een opleiding- en trainingscentrum voor bewust werken met paarden. Motto is, de belevingswe reld van het paard begrijpelijk maken voor de mens en trainingen succesvoller laten zijn.

horse2.png

Paardenbasisschool

De paardenbasis is een opleiding- en trainingscentrum voor bewust werken met paarden. Motto is, de belevingswe reld van het paard begrijpelijk maken voor de mens en trainingen succesvoller laten zijn.

horse3.png

Agenda

Contact?

Wilt u teruggebeld worden?