Klassikale training

Wil jij één keer per maand in een vaste groep trainen met je paard? Met theorie- en praktijkles?

Kijk bij Activiteitenaanbod voor meer informatie

YES!!

Weekendclinic

20 en 21 juni 2020 is de Weekendclinic met Grootmeester Bent Branderup. Een heel weekend Academische Rijkunst, dat wil je niet missen!

WOW!

Trainingsdag

Wil jij trainen op locatie?

Voor minimaal 5 deelnemers

kom ik jouw kant op om er een onvergetelijke

dag van te maken.

 

TOP!

Visie

Paardensport is vanaf 1945 ontwikkeld in Nederland, doordat mensen meer vrije tijd kregen en zich aangetrokken voelden tot het paard. Gevolg hiervan is, dat ook de rol van het paard en de kijk op de sport verandert. Veel conventionele manieren van het uitoefenen van paardensport zijn ontstaan vanuit het gebruik van paarden voor het voeren van oorlog of het ploegen van het land. Met het wegvallen van deze gebruiksdoelen, is de oorspronkelijke reden of noodzaak van bepaalde handelingen en accessoires weggenomen.

 

visie01.jpg

Eigenlijk worden er momenteel in de paardensport dus heel wat oefeningen of gebruiken nog slechts gedaan 'omdat het nu eenmaal zo hoort'. Veel mensen worden hierover steeds kritischer en gaan vragen om trainingen die beter aansluiten op deze hernieuwde relatie tussen mens en paard.

 

De Paardenbasis geeft antwoord op de groeiende vraag naar kwalitatief goede diensten in de paardensport. Uitgangspunt daarbij is de overtuiging dat de fundering van het wederzijdse begrip tussen mens en paard ligt in het ontdekken van elkaars werelden. De eerste stap ligt bij ons mensen, als intelligent wezen.

 visie02.jpg

Wij zullen de wereld van onze paarden moeten verkennen en proberen te begrijpen. Slechts met dat begrip zullen de prestaties die wij met onze paarden kunnen behalen verbeteren en kan de lat steeds hoger worden gelegd. En wordt het plezier met onze paarden versterkt.

Academische Rijkunst 

Historische rijkunst in een nieuw jasje. Alle kennis van de oude grootmeesters komt nog steeds goed van pas als je je paard fysiek in balans wil brengen. Een hele ontspannen en leerzame route.

horse1.png

Freestyle Training

Om met je paard mentaal in balans te komen, zijn de Freestyle trainingen onmisbaar. Een doordachte en ontspannen manier om met je paard samen te werken. Daardoor wordt het trainen nog leuker!

horse3.png

Paardenbasisschool

Wil jij doordacht en ontspannen je paard rechtrichten? Spreekt de mix van Freestyle en Academische Rijkunst jou aan? Dan is de opleiding van De Paardenbasisschool echt iets voor jou!

horse2.png

Agenda

Contact?

Wilt u teruggebeld worden?