Klassikale training

Wil jij één keer per maand in een vaste groep trainen met je paard? Met theorie- en praktijkles?

Kijk bij Activiteitenaanbod voor meer informatie

YES!!

Weekendclinic

20 en 21 juni 2020 is de Weekendclinic met Grootmeester Bent Branderup. Een heel weekend Academische Rijkunst, dat wil je niet missen!

WOW!

Trainingsdag

Wil jij trainen op locatie?

Voor minimaal 5 deelnemers

kom ik jouw kant op om er een onvergetelijke

dag van te maken.

 

TOP!

Instructeurs

Vanaf 2010 bestaat de opleiding Paardenbasis Instructeur van trainingscentrum De Paardenbasis in Achtmaal. Hieronder staan de instructeurs die zijn afgestudeerd.

 

Deze opleiding is speciaal bedoeld voor de enthousiaste recreatie-ruiter, die zich interesseert in het natuurlijke gedrag van paarden en wil weten hoe dat in te zetten is in de omgang en training. Hij/zij wil werken aan het wederzijds vertrouwen en respect en wil aan (toekomstige) klanten meegeven hoe leuk het is om met paarden om te gaan, zowel vanaf de grond als vanuit het zadel. Het trainen bestaat dus niet alleen uit rijden, maar juist ook uit grondwerk en is niet gefixeerd op sport- en wedstrijd rijden. 

 

Er zijn inmiddels 12 Paardenbasis Instructeurs I opgeleid, die de werkwijze en filosofie kunnen doorgeven. Deze filosofie gaat uit van diervriendelijkheid op kwalitatief hoog niveau. De instructeurs zijn in hun eigen vaardigheid en in het lesgeven in staat om de gehoorzaamheid, vertrouwen en respect van de paarden te kunnen verbeteren. De communicatie tussen mens en paard staat centraal. Ze werken met 5 technieken; loswerken, grondwerk, handwerk, enkele lijn en het rijden. Ze hebben het doel om het plezier in het paardrijden door te geven aan hun leerlingen. Daarnaast beschikken zij over gedegen basiskennis van het paard op gebied van gedrag, gezondheid, huisvesting, harnachement en bewegingsleer van het paard. Neem gerust contact op met een van deze nog actieve instructeurs.

 

 

Jessica Maas, regio Roosendaal

06-15940484 of mail haar

  

Kim Buuron, regio Bergen op Zoom

06-41388047 of www.kimbuuron.nl

 

Maya Smans, regio Roosendaal

06-11950096, mail haar of kijk op www.centre4horses.com

 

Paulien van Oers, regio Flevoland

06-33828177 of www.fierolien.nl

 

Paula Born, regio Rotterdam

06-43038076 of mail haar

 

Sandra van Woensel, regio Rotterdam

06-24122754 of www.equisan.nl  

Academische Rijkunst 

Historische rijkunst in een nieuw jasje. Alle kennis van de oude grootmeesters komt nog steeds goed van pas als je je paard fysiek in balans wil brengen. Een hele ontspannen en leerzame route.

horse1.png

Freestyle Training

Om met je paard mentaal in balans te komen, zijn de Freestyle trainingen onmisbaar. Een doordachte en ontspannen manier om met je paard samen te werken. Daardoor wordt het trainen nog leuker!

horse3.png

Paardenbasisschool

Wil jij doordacht en ontspannen je paard rechtrichten? Spreekt de mix van Freestyle en Academische Rijkunst jou aan? Dan is de opleiding van De Paardenbasisschool echt iets voor jou!

horse2.png

Agenda

Contact?

Wilt u teruggebeld worden?