Klassikale training

Wil jij één keer per maand in een vaste groep trainen met je paard? Met theorie- en praktijkles?

Kijk bij Activiteitenaanbod voor meer informatie

YES!!

Weekendclinic

20 en 21 juni 2020 is de Weekendclinic met Grootmeester Bent Branderup. Een heel weekend Academische Rijkunst, dat wil je niet missen!

WOW!

Trainingsdag

Wil jij trainen op locatie?

Voor minimaal 5 deelnemers

kom ik jouw kant op om er een onvergetelijke

dag van te maken.

 

TOP!

Studiegids

Op De Paardenbasis wordt een logisch opgebouwde opleiding gevolgd, die gebaseerd is op twee trainingsmethodes die prachtig met elkaar zijn gecombineerd; Freestyle en Academische Rijkunst. Het doel is om op een doordachte, diervriendelijke en leuke manier een gezond en betrouwbaar rijpaard te ontwikkelen.

 

Door het volgen van privé instructies, cursussen of klassikale trainingen leer je stapsgewijs de trainingsmethode van De Paardenbasis je eigen te maken. Deze stappen zijn ingedeeld in vijf Zones, die elkaar opvolgen. Een zone is in 1 jaar te behalen, maar je kan er uiteraard meerdere jaren tijd voor te nemen.

 

De gemiddeld 75 oefeningen die je in een zone traint zijn per oefening in een stappenplan omschreven. Deze stappenplannen zijn gebundeld en worden aan je uitgereikt. Zo wordt het makkelijk en leuk om huiswerk te maken.

 

Een Zone is te doorlopen door het volgen van minimaal 11 prive instructies, 6 cursusdagen of 12 maandelijkse klassikale trainingen. Hierna leg je een toets af op de Diplomadag. Dan komt aan het licht welke oefeningen bevestigd zijn, of waar nog huiswerk nodig is.

 

Na het behalen van de toets, is het mogelijk om naar de volgende zone door te stromen. En op deze manier kan je met je paard 5 zones doorlopen, gedurende minimaal 5 jaar. Je mag er natuurlijk zo lang over doen als bij jullie past.

 

Trainingsschema

 

Het trainingsschema is weer te geven als een piramide. De basis van deze vorm is breed, stevig, solide en betrouwbaar. De top van de piramide is gebouwd op deze stevige basis. En zo kan je altijd terug vallen op deze basis, als er in de training uitdagingen ontstaan. 

 

trainingsmethode.jpg

 

Bovenin het schema staat het doel, namelijk op diervriendelijke wijze gezond en comfortabel rijden tot het hoogst haalbare niveau. Dat doel is voor iedereen anders en staat los van de discipline. Het is voor elk paard een onmisbare basisopleiding, of je nou een springpaard, dressuurpaard, Academisch rijpaard of recreatiepaard hebt.

 

Aan de basis van dit doel staat een degelijke opleiding. Vanaf de grond leer je jezelf en je paard beter te begrijpen en worden jullie fysiek aan elkaar gekoppeld. Hier begint het samenwerken, tot het vanzelf lijkt te gaan.

 

Trainingsopbouw

 

Om overzicht in het werk met je paard te hebben, is het noodzakelijk om een trainingsopbouw in beeld te brengen. Bij De Paardenbasis ziet de trainingsopbouw er als volgt uit;

 

trainingsopbouw.jpg

 

Je start met het trainen van de verticale balans. Dat begint in stap, daarna draf en galop. De verticale balans bestaat uit 4 pijlers, namelijk snelheid, richting stelling en buiging. Zodra je controle hebt over deze 4, ontstaat verticale balans en komt je paard als vanzelf in ontspanning. 

 

Vervolgens leer je je paard in horizontale balans meer gewicht op te nemen met zijn achterhand, zodat hij tot op hoge leeftijd als jouw rijpaard kan werken. Je leert de zijgangen aan, om de achterbenen van je paard buigzamer en sterker te maken. Ook de schoolhalt is een nuttige oefening hiervoor.

 

Als je je paard tenslotte leert verzamelen, kan je hem wendbaarder, gehoorzamer, sterker en soepeler maken. Dat maakt hem tot een gezond en comfortabel rijpaard, tot het hoogst haalbare doel. Om dit te bereiken leer je je paard het appuyement, pirouettes, schoolgangen, piaf en passage. Ook de galop is een belangrijke gang om dit te oefenen.

Academische Rijkunst 

Historische rijkunst in een nieuw jasje. Alle kennis van de oude grootmeesters komt nog steeds goed van pas als je je paard fysiek in balans wil brengen. Een hele ontspannen en leerzame route.

horse1.png

Freestyle Training

Om met je paard mentaal in balans te komen, zijn de Freestyle trainingen onmisbaar. Een doordachte en ontspannen manier om met je paard samen te werken. Daardoor wordt het trainen nog leuker!

horse3.png

Paardenbasisschool

Wil jij doordacht en ontspannen je paard rechtrichten? Spreekt de mix van Freestyle en Academische Rijkunst jou aan? Dan is de opleiding van De Paardenbasisschool echt iets voor jou!

horse2.png

Agenda

Contact?

Wilt u teruggebeld worden?