Klassikale training

Wil jij één keer per maand in een vaste groep trainen met je paard? Met theorie- en praktijkles?

Kijk bij Activiteitenaanbod voor meer informatie

YES!!

Weekendclinic

20 en 21 juni 2020 is de Weekendclinic met Grootmeester Bent Branderup. Een heel weekend Academische Rijkunst, dat wil je niet missen!

WOW!

Trainingsdag

Wil jij trainen op locatie?

Voor minimaal 5 deelnemers

kom ik jouw kant op om er een onvergetelijke

dag van te maken.

 

TOP!

Technieken

Op De Paardenbasis leer je alle technieken gebruiken, die de training van je paard ten gunste komen. Er zijn 7 technieken, waarvan er 6 vanaf de grond worden uitgevoerd. De 7e is het rijden. Dit geeft al aan dat rijden niet het belangrijkste is om plezier te hebben met je paard.

 

Elke techniek heeft haar voordelen. Het is goed om te weten wat je zelf en je paard nodig heeft om jullie training verder te ontwikkelen.

 

Een belangrijk verschil tussen de technieken onderling is de positie waarvandaan je met je paard werkt. Er zijn grofweg 4 posities, namelijk leidpositie, centrumpositie, menpositie en rijpositie. Voor je paard maakt het een groot verschil waar je bent, want hij reageert op elke positie anders. Goed om te weten waar hij zich het beste mee voelt, en daarvandaan te starten. Van daaruit leer je hem om vanuit elke positie geleid te worden.

 

IMG_9090web.jpg

Het liefst begin je met loswerken (centrumpositie), waarbij je je heel bewust wordt van jouw invloed op je paard. Lichaamstaal is onmiskenbaar de belangrijkste communicatiemogelijkheid die jullie dan inzetten.

 

IMG_9128.jpgAls er voldoende ontspanning is gevonden, volgt het grondwerk (leidpositie). Vanaf schuin-voor je paard train je eerst de gehoorzaamheid in de dagelijkse omgang, tot aan het trailerladen toe. En daarna ook het gymnastiserende grondwerk, waarin stelling en buiging aan bod komen. 

 

IMG_9279web.jpg

 

Vanuit het grondwerk schuif je je positie door richting de schouder van je paard en neem je contact op met de teugels in het handwerk (centrumpositie). Naast je paard kan je minder goed zien wat hij met zijn balans doet, maar kan je het weer gaan voelen door het contact met de teugels. Dat is hetzelfde contact als met rijden.

 

 

FotoBeverloo_00064klein.jpg

Vinden jullie daar balans, dan vergroot je de afstand tussen je paard en jou in het werken aan de enkele lijn, oftewel longeren (centrumpositie). Dan leert het paard zelfstandiger te worden en op eigen benen te bewegen.

 


DSC_0092.JPGIs je paard zelfstandig genoeg om vanuit de menpositie te worden geleid, dan is het tijd voor de dubbele lange lijnen. Deze techniek maakt het mogelijk om je paard zelfstandig te maken en voor te bereiden op de volgende techniek.

beau op RSCWB01.jpg

 

 

Het werken aan de lange teugel (menpositie) volgt dedubbele lange lijnen op. Er is veel minder afstand tussen je paard en jou en vanuit de menpositie worden de zijgangen en verzamelingen getraind. 

 

 

IMG_2025web.jpg

 

Dan is de brede en solide basis gelegd om te rijden (rijpositie). Jullie hebben al zoveel balans, dat het nog maar een kleine verandering is voor je zelf en je paard. Het enige verschil is dat je paard nu ook je gewicht gaat dragen en jij je zithulpen kan gebruiken.  

 
 

Academische Rijkunst 

Historische rijkunst in een nieuw jasje. Alle kennis van de oude grootmeesters komt nog steeds goed van pas als je je paard fysiek in balans wil brengen. Een hele ontspannen en leerzame route.

horse1.png

Freestyle Training

Om met je paard mentaal in balans te komen, zijn de Freestyle trainingen onmisbaar. Een doordachte en ontspannen manier om met je paard samen te werken. Daardoor wordt het trainen nog leuker!

horse3.png

Paardenbasisschool

Wil jij doordacht en ontspannen je paard rechtrichten? Spreekt de mix van Freestyle en Academische Rijkunst jou aan? Dan is de opleiding van De Paardenbasisschool echt iets voor jou!

horse2.png

Agenda

Contact?

Wilt u teruggebeld worden?