Klassikale training

Wil jij één keer per maand in een vaste groep trainen met je paard? Met theorie- en praktijkles?

Kijk bij Activiteitenaanbod voor meer informatie

YES!!

Weekendclinic

20 en 21 juni 2020 is de Weekendclinic met Grootmeester Bent Branderup. Een heel weekend Academische Rijkunst, dat wil je niet missen!

WOW!

Trainingsdag

Wil jij trainen op locatie?

Voor minimaal 5 deelnemers

kom ik jouw kant op om er een onvergetelijke

dag van te maken.

 

TOP!

Dubbele lange lijnen

In deze techniek train je je paard vanuit de menpositie, door middel van stemhulp, twee lange lijnen, longeersingel, hoofdstel of kaptoom en zweep.

 

Het voordeel van deze techniek is de zelfstandigheidstraining voor je paard. Hij loopt voorop en gaat dus als eerste overal langs. Helemaal als je er ook nog obstakeltraining mee kan doen. Want achter iemand aan lukt het meestal wel, maar als je paard voorop loopt kom je vast weer een uitdaging tegen. 

 

Om veilig achter je paard te kunnen trainen, is het noodzakelijk om hier een gedegen voorbereiding voor te treffen. Deze voorbereiding zit in alle eerdere oefeningen van de Paardenbasis Methode. Zowel in het loswerken, grondwerk, handwerk en longeren zijn oefeningen ingebouwd, die je paard en jou voorbereiden op deze complexe maar onmisbare techniek.

 

Door gebruik te maken van lijnen van minimaal 6,5 meter, is de afstand veilig genoeg om te kunnen starten. Pas als je paard volledig vertrouwd is met deze techniek, kan je steeds dichter op hem werken. 

 

In deze techniek werk je voornamelijk in de verticale balans. Wil je verder met de ontwikkeling van de balans van je paard, dan maak je liever de overstap naar de lange teugel.

 DSC_0092.JPG

Cailin aan de dubbele lange lijnen in haar zelfstandigheidstraining

Academische Rijkunst 

Historische rijkunst in een nieuw jasje. Alle kennis van de oude grootmeesters komt nog steeds goed van pas als je je paard fysiek in balans wil brengen. Een hele ontspannen en leerzame route.

horse1.png

Freestyle training

De paardenbasis is een opleiding- en trainingscentrum voor bewust werken met paarden. Motto is, de belevingswe reld van het paard begrijpelijk maken voor de mens en trainingen succesvoller laten zijn.

horse2.png

Paardenbasisschool

De paardenbasis is een opleiding- en trainingscentrum voor bewust werken met paarden. Motto is, de belevingswe reld van het paard begrijpelijk maken voor de mens en trainingen succesvoller laten zijn.

horse3.png

Agenda

Contact?

Wilt u teruggebeld worden?