Klassikale training

Wil jij één keer per maand in een vaste groep trainen met je paard? Met theorie- en praktijkles?

Kijk bij Activiteitenaanbod voor meer informatie

YES!!

Weekendclinic

20 en 21 juni 2020 is de Weekendclinic met Grootmeester Bent Branderup. Een heel weekend Academische Rijkunst, dat wil je niet missen!

WOW!

Trainingsdag

Wil jij trainen op locatie?

Voor minimaal 5 deelnemers

kom ik jouw kant op om er een onvergetelijke

dag van te maken.

 

TOP!

Grondwerk

Dit is het trainen van je paard vanaf de grond, eerst aan een halster en later aan de kaptoom. Je maakt gebruik van je lichaamstaal in combinatie met de longe of leadrope en zweep. Je maakt je paard bekend met verschillende materialen zoals borstels, een hoofdstel, zadel, een trailer.

 

IMG_9018.jpg

 Marion laat Cailin kennis maken met de omgeving en het publiek

 

De bedoeling is in de eerste instantie om je paard gehoorzaam te maken in de dagelijkse routine. Je leert hem ontspannen mee te lopen, stil te staan en verzorgd te worden. Ook het opzadelen en hoofdstel aandoen hoort daarbij. Je bereidt hem voor op eventuele behandelingen van de specialisten, zoals hoefsmid, dierenarts en tandarts.

 

Daarnaast leer je je paard fysiek in balans te bewegen. Doordat je dat vanaf de grond doet, heeft je paard geen gewicht te dragen en kan hij makkelijker zijn balans vinden. Je begint met de verticale balans, dan de horizontale en uiteindelijk de verzameling. De volgende techniek is het handwerk.

 

IMG_9128.jpg

Marion leert Gwyn in het grondwerk de hulpen van de zweep, die later door de teugel worden overgenomen

Academische Rijkunst 

Historische rijkunst in een nieuw jasje. Alle kennis van de oude grootmeesters komt nog steeds goed van pas als je je paard fysiek in balans wil brengen. Een hele ontspannen en leerzame route.

horse1.png

Freestyle Training

Om met je paard mentaal in balans te komen, zijn de Freestyle trainingen onmisbaar. Een doordachte en ontspannen manier om met je paard samen te werken. Daardoor wordt het trainen nog leuker!

horse3.png

Paardenbasisschool

De paardenbasis is een opleiding- en trainingscentrum voor bewust werken met paarden. Motto is, de belevingswe reld van het paard begrijpelijk maken voor de mens en trainingen succesvoller laten zijn.

horse3.png

Agenda

Contact?

Wilt u teruggebeld worden?