Klassikale training

Wil jij één keer per maand in een vaste groep trainen met je paard? Met theorie- en praktijkles?

Kijk bij Activiteitenaanbod voor meer informatie

YES!!

Weekendclinic

20 en 21 juni 2020 is de Weekendclinic met Grootmeester Bent Branderup. Een heel weekend Academische Rijkunst, dat wil je niet missen!

WOW!

Trainingsdag

Wil jij trainen op locatie?

Voor minimaal 5 deelnemers

kom ik jouw kant op om er een onvergetelijke

dag van te maken.

 

TOP!

Lange teugel

Bij deze techniek loop je naast de achterbenen van je paard en train je je paard met behulp van lichaamstaal, stemhulp, lange teugels, hoofdstel of kaptoom en zweep.

 

Het grootste verschil met de dubbele lange lijnen is het ontbreken van de longeersingel. Hierdoor kan je de lange teugel op de schouder van je paard laten inwerken, net als met rijden. Daarmee kan je de zijgangen preciezer uitleggen aan je paard.

 

Het voordeel van deze techniek is dat je dezelfde hulpen kan geven als met het rijden. Ook is het contact met de teugels vergelijkbaar met rijden. Daarmee sla je de laatste brug naar het rijden toe.

 

De lange teugel is van oudsher echt een shownummer, maar is in onze moderne tijd een leuke manier om je paard in balans te helpen. Je werkt vanuit de verticale balans via de horizontale balans naar de verzameling. De volgende techniek is het rijden.

 

beau op RSCWB01.jpgBeau aan de de lange teugel

Academische Rijkunst 

Historische rijkunst in een nieuw jasje. Alle kennis van de oude grootmeesters komt nog steeds goed van pas als je je paard fysiek in balans wil brengen. Een hele ontspannen en leerzame route.

horse1.png

Freestyle training

De paardenbasis is een opleiding- en trainingscentrum voor bewust werken met paarden. Motto is, de belevingswe reld van het paard begrijpelijk maken voor de mens en trainingen succesvoller laten zijn.

horse2.png

Paardenbasisschool

De paardenbasis is een opleiding- en trainingscentrum voor bewust werken met paarden. Motto is, de belevingswe reld van het paard begrijpelijk maken voor de mens en trainingen succesvoller laten zijn.

horse3.png

Agenda

Contact?

Wilt u teruggebeld worden?