Klassikale training

Wil jij één keer per maand in een vaste groep trainen met je paard? Met theorie- en praktijkles?

Kijk bij Activiteitenaanbod voor meer informatie

YES!!

Weekendclinic

20 en 21 juni 2020 is de Weekendclinic met Grootmeester Bent Branderup. Een heel weekend Academische Rijkunst, dat wil je niet missen!

WOW!

Trainingsdag

Wil jij trainen op locatie?

Voor minimaal 5 deelnemers

kom ik jouw kant op om er een onvergetelijke

dag van te maken.

 

TOP!

Loswerken

Loswerken is het trainen van een loslopend paard in een afgezette ruimte van ongeveer 15x15 meter. De belangrijkste hulp is lichaamstaal, dat kan worden ondersteund met een leadrope of longeerzweep. 

 

Het doel is om je bewust te worden van de natuurlijke eigenschappen van je paard en van jezelf. JE brengt een communicatie tot stand die gebaseerd is op wederzijds respect en vertrouwen. Je leert de gevoeligheid van je paard kennen en hoe je hiermee om kan gaan. Ook leert je paard jou kennen. Je leert hoe een paard leert. En wanneer je een beloning geeft. En hoe geef je die? En waarom? Of waarom niet?

 

IMG_9090web.jpg

Cailin met zadel en loshangende stijgbeugels tijdens het gewennen

 

Je leert je paard om te snappen wat je bedoelt. Hij geeft antwoord op jouw vragen, die iets te maken hebben met snelheid óf richting. En door deze vragen duidelijk te stellen, kan je paard telkens een goed antwoord geven. Daar wordt hij gehoorzaam van op een vriendelijke manier. Je leert zelf jouw timing van je hulpen goed onder de knie te krijgen, net als de juiste volgorde van hulpen.

 

Als je paard ontspannen rond je heen stapt en draaft, en op jouw verzoek tempowissels, overgangen en richtingveranderingen maakt, dan heb je een prachtige start gemaakt met de communicatie en zal jullie samenwerking met steeds meer gevoel en finesse tot uiting komen. De volgende techniek is het grondwerk.

Academische Rijkunst 

Historische rijkunst in een nieuw jasje. Alle kennis van de oude grootmeesters komt nog steeds goed van pas als je je paard fysiek in balans wil brengen. Een hele ontspannen en leerzame route.

horse1.png

Freestyle Training

Om met je paard mentaal in balans te komen, zijn de Freestyle trainingen onmisbaar. Een doordachte en ontspannen manier om met je paard samen te werken. Daardoor wordt het trainen nog leuker!

horse3.png

Paardenbasisschool

De paardenbasis is een opleiding- en trainingscentrum voor bewust werken met paarden. Motto is, de belevingswe reld van het paard begrijpelijk maken voor de mens en trainingen succesvoller laten zijn.

horse3.png

Agenda

Contact?

Wilt u teruggebeld worden?