Klassikale training

Wil jij één keer per maand in een vaste groep trainen met je paard? Met theorie- en praktijkles?

Kijk bij Activiteitenaanbod voor meer informatie

YES!!

Weekendclinic

20 en 21 juni 2020 is de Weekendclinic met Grootmeester Bent Branderup. Een heel weekend Academische Rijkunst, dat wil je niet missen!

WOW!

Trainingsdag

Wil jij trainen op locatie?

Voor minimaal 5 deelnemers

kom ik jouw kant op om er een onvergetelijke

dag van te maken.

 

TOP!

Zones

Om de trainingsmethode een logische opbouw te geven, is een verdeling gemaakt in 5 Zones. De Zones volgen elkaar op, zoals leerjaren op een school. In elke Zone leer je verschillende technieken in te zetten om je paard eerst verticaal in balans te brengen. Daarna volgt de horizontale balans en tenslotte de verzamelende oefeningen. Je begint in stap en stilstand. Daarop volgt de draf en galop. Door de technieken vanaf de grond in te zetten, worden je paard en jij bewust van elkaar en kan je onbelast je paard trainen. Daarbij is het natuurlijk heel leuk en leerzaam om vanaf de grond te zien hoe de biomechanica van je paard in elkaar steekt.

 

Zone I

 

Tijdens deze eerste Zone gaat het vooral om bewustwording. Je wordt bewust gemaakt van de communicatie, lichaamstaal, natuurlijk gedrag, leervermogen en fysieke mogelijkheden. Je paard wordt gehoorzaam en vertrouwd gemaakt tijdens de omgang en met de gebruikte materialen. Het gaat in eerste instantie om de mentale training van jou en je paard. Vanuit fysiek oogpunt leer je te zien en te voelen wanneer je paard in balans is en leer je je paard in verticale, voorwaarts-neerwaartsbalans in stap te bewegen. Ook wordt een begin gemaakt met drafwerk met snelheid- en richtingcontrole. Deze Zone bestaat uit 5 technieken loswerken, grondwerk, handwerk, enkele lijn (longeren) en rijden

 

Zone II

 

In deze zone wordt je aandacht gevestigd op de mentale en fysieke training van je paard in horizontale balans in stap. Je maakt daarvoor een begin met de zijgangen schouderbinnenwaarts, travers en renvers. In draf train je de verticale, voorwaarts-neerwaartsbalans. En in galop wil je de controle over richting en snelheid bevestigen. In opvolging van Zone I zoek je naar verfijning van hulpen en je ruitergevoel en vergroting van de balans tussen vertrouwen en respect. Dit wordt getraind in 6 technieken; loswerken, grondwerk, handwerk, enkele lijn, dubbele lijnen en rijden.

 

Zone III 

 

In deze zone staat de verzameling in stap centraal en werk je aan de oefeningen appuyeren, pirouette en schoolstap. In draf maak je kennis met de horizontale balans door de zijgangen schouderbinnenwaarts, travers en renvers. In galop train je de verticale voorwaarts-neerwaartsbalans. Daarvoor gebruik je 5 technieken; loswerken, handwerk, dubbele lijnen, lange teugel en rijden.

Na het afronden van deze zone ben je als combinatie op niveau van de squiretest en de grondwerk/longetest van Bent Branderup. 

 

Zone IV

 

Deze Zone staat de verzameling in draf centraal. De oefeningen daarvoor zijn halfsteps, piaffe, appuyeren en de pirouette. In galop maak je kennis met de horizontale balans door de zijgangen schouderbinnenwaarts, travers en renvers. Daarnaast trainen we in stap de ultieme verzameling. Deze uitdaging ga je aan in 3 technieken; handwerk, lange teugel en rijden.

Aan het eind van deze zone ben je als combinatie op Ridderniveau. Deze oefeningen komen allemaal aan bod in de Riddertest.

 

Zone V

 

In deze Zone staat de verzameling in galop centraal. De oefeningen daarvoor zijn appuyeren en de pirouette. De galopwissel is een belangrijke oefening. In draf ga je in draf op zoek naar de de passage en de ultieme verzameling. Deze Zone trainen we in elke gewenste techniek. 

Academische rijkunst

De paardenbasis is een opleiding- en trainingscentrum voor bewust werken met paarden. Motto is, de belevingswe reld van het paard begrijpelijk maken voor de mens en trainingen succesvoller laten zijn.

horse1.png

Freestyle training

De paardenbasis is een opleiding- en trainingscentrum voor bewust werken met paarden. Motto is, de belevingswe reld van het paard begrijpelijk maken voor de mens en trainingen succesvoller laten zijn.

horse2.png

Paardenbasisschool

De paardenbasis is een opleiding- en trainingscentrum voor bewust werken met paarden. Motto is, de belevingswe reld van het paard begrijpelijk maken voor de mens en trainingen succesvoller laten zijn.

horse3.png

Agenda

Contact?

Wilt u teruggebeld worden?